Bernat Dedéu va presentar el seu primer llibre, No mataràs, el dissabte, 25 de maig, a les 12:00 h, a Ona Llibres (Pau Claris 94, Barcelona). L’acte va consistir amb una conversa amb Arnau Gibert, professor de filosofia.

La directora de la llibreria, Iolanda Batallé, va presentar l’acte.

Només l’home nietzschià, el llibertí i el suïcida —sosté Dedéu— s’escaparien del gran pacte que cadascú de nosaltres fa amb l’Estat: cedir-li la capacitat individual de matar per evitar la temptació d’aniquilar-nos els uns als altres. Una anàlisi filosòfica dels orígens de la pau social i d’aquest manament que avui dia gaudeix del màxim consens legal i ètic.

La sèrie «Deu Manaments» de Fragmenta Editorial, en la qual s’inscriu el llibre, vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme.