Tornar

Luc Ferry, Philippe Barbarin ¿Quin futur per al cristianisme?

Un cardenal i un filòsof, cara a cara

Tots dos són cercadors. L’un es mou en el camp del pensament i la política; l’altre, en el de la pastoral. Tots dos miren de donar resposta a les mateixes preguntes: ¿és cert que ens trobem en plena crisi de valors?, ¿és cert que la religió davalla?, ¿quin futur té el cristianisme?

El filòsof i exministre Luc Ferry constata la pèrdua numèrica de creients i l’esfondrament dels valors tradicionals, però —al mateix temps— s’adona del creixent interès per l’ètica i l’espiritualitat, i se sorprèn que l’Església no se n’aprofiti. El cardenal Philippe Barbarin deixa clar que les qüestions quantitaves no el preocupen («No em dedico a omplir esglésies») perquè el fonament de la vida de l’Església no és la quantitat, sinó la gràcia: a més, «el cristianisme tranquil no existeix».

¿Quin futur per al cristianisme? ens permet assistir a un diàleg lúcid i intel·ligent entre l’espiritualitat religiosa representada per Barbarin i l’espiritualitat laica representada per Ferry.

Autor

Luc

Luc Ferry (Colombes, França, 1951) és filòsof i exministre francès de Joventut, Educació Nacional i Recerca (2002-2004). Actualment presideix el Consell d’Anàlisi de la Societat. Ha publicat recentment Familles, je vous aime (2007) i Apprendre à vivre I et II (2006-2008).

Autor

Philippe

Philippe Barbarin (Rabat, Marroc, 1950) és cardenal, arquebisbe de Lió i primat de les Gàl·lies. Ha publicat recentment Qu’est-ce que la Vérité? (2007), Jardins intérieurs (2007), La miséricorde (2008) i Le Rabbin et le Cardinal (2008).

Ressons:

¿Quin futur per al cristianisme?
Col·lecció:
Assaig
Volum:
16
Núm. de pàgines:
96
Primera edició:
març del 2010
ISBN:
978-84-92416-31-8
Enquadernació:
rústica, 11 x 18 cm
PVP: 11.00
Entrevista al cardenal de Lió sobre el futur del cristianisme Entrevista al cardenal de Lió sobre el futur del cristianisme Entrevista al cardenal de Lió sobre el futur del cristianisme
Entrevista al cardenal de Lió sobre el futur del cristianisme

' Lo más peligroso es hablar dando la impresión q [+]

Ressenya de Sílvia Fortuny de '¿Quin futur per al cristianisme?' Ressenya de Sílvia Fortuny de '¿Quin futur per al cristianisme?' Ressenya de Sílvia Fortuny de '¿Quin futur per al cristianisme?'
Ressenya de Sílvia Fortuny de '¿Quin futur per al cristianisme?'

Al blog Els gustos reunits , Sílvia Fortuny hi ressenya el llibre  ¿Quin futur per al cristianisme? , una conversa de  Philippe Barbarin i  Luc Ferry publicada a Fragmenta . [+]

Fotografies Clicka per descarregar les fotografies en alta resolució