“Avui han caigut moltes seguretats, per això hem d’aprofundir en les nostres certeses íntimes”, ha assegurat avui l’antropòleg, teòleg i jesuïta Xavier Melloni a Manresa, ciutat on viu, a l’acte de presentació del llibre Vers un temps de síntesi, del qual és autor, al Casal de l’Església de Manresa. Melloni basa aquest darrer llibre, el primer d’una trilogia on aplega el seu pensament, en la idea que “l’ésser humà viu obert al misteri, cap a l’altre i a la terra” i que davant “les identitats agressives n’hi ha de poroses, i aquestes darreres fecunden”.

La presentació ha comptat amb altres intervencions. Sor Lucía Caram, monja dominica contemplativa i teòloga, ha dit que Melloni “fa també una síntesi de la seva vida”, amb aquest llibre, que posa de manifest “que l’acció i la contemplació van unides o no van” i que “amb l’altre fem un camí cap a la plenitud”. El músic Natxo Tarrés, activista espiritual, ha dit que “amb Xavier Melloni diem sempre que venim de camins diferents però que disfrutem trobant-nos, així hauria de ser en totes les experiències”. El cantant del grup Gossos creu que “la coberta del llibre, un cargol, resumeix molt bé la síntesi que la mateixa  natura ens mostra i és una bona eina per a gent com jo”.

Jordi Simon, president de l’Associació Sociocultural Xarxa de Manresa, i Pol Valero, gerent de la Fundació Cova de Manresa, han introduït l’acte.

El llibre s’ha publicat simultàniament en català i en castellà.

L’acte ha estat organitzat conjuntament per la Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, l’Associació Sociocultural Xarxa de Manresa, el Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa i Fragmenta Editorial i ha comptat amb una setantena d’assistents.