El Dr. Josep Rius-Camps, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, va presentar dijous passat el llibre Diari de Teòfil, publicat recentment per Fragmenta, al Centre Excursionista de Catalunya — Club Alpí Català (CEC), en un acte celebrat a la sala d’actes de l’entitat, C. Paradís 12, pral., de Barcelona. Fou presentat per Josep M. Puente i Pubill, president del CEC.

Diari de Teòfil és una novel·la mitjançant la qual Josep Rius-Camps dóna forma narrativa a les investigacions sobre l’autoria, el destinatari i el gènere literari de l’obra de Lluc (Evangeli i Fets dels Apòstols) exposades a Demostració a Teòfil (Fragmenta, 2009). D’aquesta manera, assoleix plena credibilitat la hipòtesi segons la qual els dos textos neotestamentaris de Lluc són una sola obra en dues parts, redactades pel rabí jueu Lluc a petició de l’«excel·lentíssim Teòfil», que li havia demanat un informe sobre la messianitat de Jesús. L’ús del Còdex Beza —el manuscrit que conté la versió més antiga i completa dels quatre Evangelis i els Fets dels Apòstols— com a base del relat contribueix al rigor amb què es mostra la figura de Jesús de Natzaret i el desplegament de les primeres comunitats eclesials.

Entrada lliure. Aforament limitat.