L’escriptor i periodista Vicenç Villatoro i l’escolapi i doctor en biologia Ramon M. Nogués, tots dos autors de Fragmenta, van participar com a ponents al XIV Simposi de la Fundació Claret que tindrà lloc el passat dissabte dia 17 de març a la Llibreria Claret, a Barcelona (Roger de Llúria 5). Sota el títol “La credibilitat, un repte decisiu per als cristians d’avui”, inclourà les intervencions del doctor en teologia Josep Llidó, de la professora de bioètica M. Pilar Pérez i del degà de la facultat de ciències de Comunicació Blanquerna Josep M. Carbonell, entre d’altres. Vegeu el programa aquí.

Vicenç Villatoro, que dirigeix actualment l’Institut Ramon Llull, és autor d’un llibre de quaranta cartes creuades amb el filòsof Francesc Torralba, que té per títol Amb Déu o sense, de recent aparició. La seva ponència, portà per títol “¿Quin tipus de persones, discursos, institucions resulten creïbles en la nostra societat?”. Ramon M. Nogués, professor emèrit a la UAB, ha publicat a Fragmenta Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió (2007, versió en castellà 2011) i Cervell i transcendència, i ha tingut cura de l’obra col·lectiva Sobre la vida i la mort. Possibilitats i límits de la intervenció humana (2008). Participà en una taula rodona, a la tarda, amb l’aportació “La credibilitat del cristianisme davant la ciència”.