La presentació del llibre Passió, meditació i contemplació. Sis assaigs sobre el nihilisme religiós (Fragmenta, 2012), va tenir lloc el dimarts 12 de juny del 2012 al vespre a la Llibreria 22, en un acte en què hi intervingueren Josep M. Fonalleras, escriptor; Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta; i Amador Vega, catedràtic d’estètica (UPF ) i autor del llibre.

El nihilisme religiós és una manera radical de comprendre l’experiència religiosa des d’una actitud de negació de tota forma idolàtrica de Déu. Es tracta d’una experiència de la divinitat que es desprèn de l’expressió «Prego a Déu que em buidi de Déu» del Mestre Eckhart. Amador Vega aborda la noció de nihilisme religiós a través d’un agosarat recorregut per la meditació zen, la mística cristiana i l’art abstracte modern, en diàleg amb els filòsofs de l’Escola de Kyoto, els haikus de Matsuo Basho, els Pares del desert, Ramon Llull, la poesia de Paul Celan i la pintura de Mark Rothko.

L’acte fou organitzat per la Llibreria 22, l’associació ASSOFIA i Fragmenta Editorial.