El jesuïta Xavier Melloni va oferir la conferència “Una cura indispensable: la nostra dimensió espiritual” en el marc d’aquest cicle que aquest any duu com a lema “10 conferències 10” amb motiu del seu 10è aniversari. La xerrada tingué lloc al Teatre Auditori Acull el dijous 21 de març al vespre.

Segons Melloni, “és una constatació cada cop més evident, tant pels anomenats creients com pels no creients, que l’ésser humà té una dimensió intangible i invisible però essencial que no podem descuidar si és que no volem fracassar com individus i com espècie”. Com descobrir aquesta dimensió, com conrear-la i desplegar-la fou el tema central de la xerrada.

El cicle està organitzat pel Gran Centre Granollers i dirigit per Xavier Guix i s’estendrà del setembre de 2012 al juny de l’any vinent amb una conferència al mes. Els organitzadors proposen deu conferències amb deu ponents de luxe: Joan Antoni Melé, Federico Mayor Zaragoza, Álex Rovira, Mercè Conangla, Ramon M. Nogués, Francesc Torralba i Xavier Melloni són alguns dels experts que hi participaran.

Per a més informació visiteu www.grancentre.com

Xavier Melloni

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l’Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios (2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El Desig essencial (Fragmenta, 2009), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010) i Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.