Fins el 7 de juny es celebra a internet el club de lectura d’El sagrat i el profà, de Mircea Eliade, organitzat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya​ dins el club virtual que ha obert amb el títol “Llegir pensament“, coordinat per Anna Punsoda, llicenciada en filosofia i periodisme. L’activitat s’adreça al públic en general, és completament gratuïta i s’hi poden fer les inscripcions aquí.

El sagrat i el profà, una de les obres més celebrades de Mircea Eliade, constitueix una introducció general a la fenomenologia i la història de les religions: una descripció acurada i precisa de l’homo religiosus present tant en les societats «arcaiques» com en les contemporànies. La traducció de Fragmenta, a càrrec de Julia Argemí, inclou el pròleg a l’edició francesa i l’epíleg a l’anglesa, així com una introducció del filòsof Vicenç Mateu.