El dimarts 27 d’octubre a les 19h va celebrar-se la conferència “¿Estem disposats a acceptar una espècie humana millorada tecnològicament?” a càrrec d’Albert CortinaMiquel-Àngel Serra, autors-coordinadors del llibre ¿Humanos o posthumanos? Singularidad tecnológica y mejoramiento humano. Va ser a la Casa Golferichs (Gran Via, 491), de Barcelona.

L’acte s’organitzava en el marc d’un cicle de conferències al voltant de l’ètica i la biomedicina.

La ideologia del transhumanisme ens posa davant del dilema ètic d’un canvi radical en l’evolució humana i en la seva naturalesa com a espècie, empenyent-nos cap a una nova cultura de la millora on les persones i les generacions futures tindrien el deure moral d’ampliar les seves capacitats físiques i cognitives mitjançant la interacció i la integració en el seu cos i ment de les anomenades tecnologies convergents NBIC (nanotecnologia, biotecnologia, infotecnologia i cognotecnologia). ¿Estem disposats a acceptar acríticament aquesta ideologia i cultura de la millora? ¿La societat intervé suficientment i de forma activa en aquest debat per tal de consensuar on son els límits? Podem dir que s’està configurant un nou dret fonamental a la innovació tecnològica? ¿Què vol dir capacitats augmentades i que vol dir tenir una discapacitat? ¿Quin tipus de noves desigualtats produeix  aquesta ideologia transhumanista a la nostre societat? ¿És aquesta cultura del “millorament humà” la nova frontera del neoliberalisme global? ¿On queda la dignitat, la llibertat, la felicitat, l’humanisme, el desenvolupament de la consciencia i el perfeccionament espiritual en aquest plantejament transhumanista? Aquestes i d’altres qüestions seran debatudes obertament al llarg de la sessió.

Els assistents a les conferències van rebre un 2×1 per entrar gratuïtament a l’exposició +Humans, al CCCB.