El llibre Funàmbulus, un àlbum infantil amb text d’Àlex Tovar i il·lustracions d’Àfrica Fanlo, publicat a la col·lecció Petit Fragmenta, ha obtingut el segon premi en la modalitat de Llibres Infantils i Juvenils del Premi 2016 als Llibres Més Ben Editats el 2015 convocat pel Ministeri d’Educació i Cultura. Funámbulus, un «conte sobre l’art de viure en equilibri», va publicar-se simultàniament en català, castellàportuguès l’octubre del 2015 i ara es publicarà en xinès. L’edició de Fragmenta va ser impresa als tallers gràfics d’Agpograf.

El jurat del concurs ha fallat després de valorar 123 obres en total, incloses en cinc grups temàtics: art, bibliofília, facsímils, generals i de divulgació i els de la modalitat esmentada.

Els premis no tenen dotació econòmica, tot i que són molt valorats pels editors pel que suposen de reconeixement i presitgi a la seva tasca editorial, així com a la difusió que comporten, ja que els llibres premiats seran exposats posteriorment a les fires internacionals del llibre LIBER (Barcelona, 12-14 d’octubre del 2016), Franckfurt (19-23 d¡octubre del 2016) i Leipzig (23-26 de març del 2017).

En aquestes dues últimes fires, de centenària tradició bibliòfila, s’hi exibeix l’exposició “Best Book Design from all over the World” (Els llibres més ben editats del món), concurs internacional la primera edició del ual va començar a la ciudad de Leipzig l’any 1963 i pel qual cada país envia els llibres que guanyen el seu concurs.  Després de l’exposició dels llibres en totes dues fires alemanyes, les obres quedaran com a donació al German Book and Type Museum de Leipzig.

Funàmbulus, un «conte sobre l’art de viure en equilibri», segons els seus autors, és una metàfora sobre la vida a través del relat d’un equilibrista. Conté, a més, una guia de lectura, al final, adreçada a pares o docents, com a padres o docentes, com en tots els de la col·lecció Petit Fragmenta, dirigida per l’editora Inês Castel-Branco, que aquest llibre va começar amb tres més i queja porta set títols publicats. La col·lecció pertany a Fragmenta Editorial, un segell independent i aconfessional especialitzat en religions i que va començar a publicar llibres infantils «per ajudar els més petits a pensar», segons la seva editora.