L’artista plàstic Oriol Texidor, un dels entrevistats al llibre Espirituals sense religió, de Laia de Ahumada, va pronunciar la conferència “Art i espiritualitat” dins el cicle “90 minuts per viure”. Va ser el dilluns 10 d’abril a les 19h, al Centre Cultural de Terrassa (Rambla d’Ègara, 340).

Una experiència reveladora em va assaltar quan era adolescent, la visió d’una realitat d’ordre superior se m’imposà posant-me en contacte amb quelcom que desconeixia completament: la dimensió espiritual de l’ésser. La comprensió de la transcendència m’arribà en un museu, contemplant una obra d’art.

A les 20h, en finalitzar la conferència i l’artista va oferir una visita guiada a la seva exposició ‘Immersions’, que es pot visitar a les Sales 1 i 2 del Centre Cultural Terrassa. (del 23 de març al 21 de maig).

Oriol Texidor (Barcelona, 1974), Arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya. Es forma en les arts plàstiques de manera autodidacta, mitjançant un viatge de quatre anys que el porta a visitar i estudiar  els principals museus europeus per a conèixer la Història de l’Art, i a retirar-se un temps a les muntanyes, en solitari, on començarà a pintar.  www.orioltexidor.com

L’any 2007 uneix la seva formació d’ arquitecte amb la pràctica artística creant l’estudi ar+quitectura plàstica, especialitzat en intervencions artístiques en l’arquitectura. www.arquitecturaplastica.com

Les seves obres s’exhibeixen regularment, contant amb més d’un centenar d’exposicions tant individuals com col·lectives. Ha estat premiat amb diversos reconeixements, com el Premi-Beca Cal Massó d’Art Contemporani (2008), 1r Premi al Concurs Biennal de Pintura Jove de la Generalitat de Catalunya (2004), Premi Internacional del Cercle de Belles Arts de Lleida (2003), 1r Premi en el Concurs Jaurena Art de Pintura (2003), Premi a la Pintura Jove Sala Parés (2002), entre d’altres. Ha estat artista resident convidat per diversos museus nacionals i internacionals. La seva obra es troba en col·leccions d’art a Espanya, Holanda, França, Bèlgica, Alemanya, Marroc, Anglaterra, Portugal i Àustria.

El seu testimoni ha estat publicat en dos llibres: Espirituals sense religió (Fragmenta, 2015), La experiencia contemplativa (Kairós, 2017).

Entrada lliure. Aforament limitta.