Berta Meneses, química, teòloga, religiosa filipense i mestra zen, autora d’un dels contrapunts del llibre El zen, de Raquel Bouso, i que va ser entrevistada per Laia de AhumadaMonges, va pronunciar la conferència “Saviesa i compassió. Una visió no dualista, interconnectada i interdependent” dins el cicle “90 minuts per viure”. Va ser el dilluns 8 de maig a les 19h, al Centre Cultural de Terrassa (Rambla d’Ègara, 340).

El camí que ens porta a desvetllar la veritat  implica el coneixement profund d’un mateix i alhora  l’oblit d’un mateix.

Intentar resoldre el sentit de la falta de sentit-de-sí-mateix per identificació amb un sistema de creences és una malaltia del cor. Les ideologies són  atractives solament  perquè ofereixen  una manera  fàcil d’omplir el nostre sentit de carència;  quin és el camí que hem de realitzar per alliberar-nos d’aquest sentiment d’incompletitud?.

L’oblit de si mateix implica la pèrdua de l’ auto-preocupació i això fa de la nostra vida un  joc infinit.

Es fa evident que no podem excloure a ningú de la xarxa d’interdependència de la Vida sense fer-la mal a ella i a nosaltres mateixos,aquesta experiència ens obre a la veritable Compassió. No obstant la  Saviesa i la Compassió venen  de realitzar el meu lloc en el mon, el qual també implica mi interdependència de totes les coses.