Surt la segona edició de Petita teologia de la lentitud

José Tolentino Mendonça, autor de  Vers una espiritualitat dels sentits (Fragmenta, 2016) i Petita teologia de la lentitud (Fragmenta, 2017) dirigirà els exercicis espirituals de Quaresma del papa Francesc i la cúria romana. Serà del 18 al 23 de febrer a la casa Diví Mestre, situada a la localitat italiana d’Ariccia. Alhora, ha arribat ja a les llibreries la segona edició de l’últim d’aquests llibres.

(Fragmenta Editorial / ACITolentino, nascut a Madeira, Portugal, el 1965, és una de les veus més originals del Portugal contemporani. Especialista en estudis bíblics (és doctor en teologia bíblica per l’Institut Bíblic Pontifici de Roma), ha abordat amb rigor i creativitat els temes i els textos del cànon cristià en diàleg amb els grans interrogants del present. És professor de la Universitat Catòlica Portuguesa, on actualment exerceix el càrrec de vicerector. Dirigeix la revista Didaskalia editada per la Facultat de Teologia de la mateixa universitat. Des del 2011 és consultor del Consell Pontifici de la Cultura, al Vaticà. A més d’assagista, és autor d’una obra poètica que gaudeix d’un gran reconeixement en les lletres portugueses.

Segons ha informat L’Osservatore Romano, els exercicis espirituals del Papa i la Cúria Romana tindran com a tema “Elogi de la set”. Començaran el diumenge 18 de febrer a les 18.00 h amb la prèdica introductòria, “Aprenents de la sorpresa”, l’adoració eucarística i el rés de les Vespres. Els altres dies començaran amb la missa a les 7.30 h seguida d’una meditació a les 9.30. A les 16.00 hi haurà una segona meditació seguida de l’adoració eucarística i les Vespres. Per a l’últim dia, el divendres 23, només s’ha programat una meditació. Algunes de les meditacions són “La set de Jesús”, “La ciència de la set”, “Escoltar la set de les perifèries”, “La beatitud de la set” i “Les llàgrimes troben la set”. Durant els dies en què el Sant Pare i la Cúria romana participen dels exercicis espirituals se suspendran les audiències privades i especials, inclosa l’Audiència General que el papa Francesc presideix els dimecres.

Petita teologia de la lentitud reuneix conjunt de disset textos breus on s’explora la lentitud, l’agraïment, el perdó, l’espera, l’art de cuidar i habitar, la perseverança, la compassió, l’alegria, el desig i l’art de no saber.