Xavier Melloni, autor de diversos llibres a Fragmenta, va participar els passats 10 i 11 de març de 2018 al VIII Fòrum d’Espiritualitat d’Alcoi, que va celebrar-se enguany sota el lema “El silenci transformador”, a la sala d’actes de la Universitat Politècnica de València (Ovidi Montllor 1, Alcoi), organitzat per l’Associació DAAT.

El Fòrum va comptar amb la participació, a més, dels ponents Enrique Maretínez Lano, Matilde de Torres, Hugo Múgica i Joan Roura. La participació de Melloni es concretvaa en una ponència amb el títol “La paraula, èxtasi del silenci”, el dissabte 10 a les 18:30, i en formar part d’una taula rodona a les 12h del diumenge 11, abans d’acabar la trobada.

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l’Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios (2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El Desig essencial (Fragmenta, 2009), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011) i Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015,). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.

Programa

DISSABTE, 10 MARÇ

09,00 Recepció d’assistents al Fòrum

10,00 Inauguració del Fòrum

10:15 EL SILENCI, UN ESTAT DE CONSCIÈNCIA

ENRIQUE MARTÍNEZ LOZANO

Psicoterapeuta, sociòleg i teòleg

11:45  Descans.

12:15 EL SILENCI ÉS EL REGAL

MATILDE DE TORRES

Metge. Imparteix cursos de sofrologia y tècniques de relaxació i d’autorealització.

16:15  Silenciament

16:30 EN EL SILENCI EL SILENCI PARLA

HUGO MUJICA

Va estudiar Belles Arts, Filosofia, Antropologia Filosòfica i Teologia És poeta i assagista.

18:00 Descans

18:30 LA PARAULA, ÈXTASI DEL SILENCI

XAVIER MELLONI

Antropòleg, teòleg i expert en diàleg interreligiós. Professor de la Facultat de Teologia de Barcelona.

DIUMENGE, 11 MARÇ

10:00  Silenciament

10:30 DESENVOLUPAMENT DELS ESTATS MÉS ELEVATS DE CONSCIÈNCIA I EL CAMP UNIFICAT DE LA FÍSICA

JOAN ROURA

Físic teòric, especialitzat en la Teoria Quàntica de camps i la Teoria General de la Relativitat d’Einstein, Universitat de Barcelona.

11:45 Descans

12:00 Taula rodona

ENRIQUE MARTÍNEZ LOZANO

MATILDE DE TORRES

HUGO MUJICA

JAVIER MELLONI

JOAN ROURA

Amb la participació dels assistents al Fòrum.

13:30 Clausura del Fòrum.

DESCARRREGUEU PROGRAMA

Procediment d’inscripció online

Matrícula: 50€

Termini: des del 15-12-2017 fins el 05-03-2018

On: Aquí.

Condicions:

La data límit per a la formalització de la matrícula serà el 5 de març del 2018; malgrat això, DAAT podrà anticipar-la quan el nombre de matrícules superi el de places disponibles. DAAT no es fa responsable de la devolució de l’ingrés en concepte de matrícula. Les places seran cobertes per rigorós ordre d’aribada a DAAT i només s’aceptaran aquellas que adjuntin el justificant de pagament de la matrícula al compte bancari de l’Asssociació DAAT.

Observacions:

  1. Tot i que s’estigui gestionant la matriculació conjunta d’un grup, el FORMULARI D’INSCRIPCIÓ HA DE FORMALITZAR-SE INDIVIDUALMENT PER A CADASCUN DELS ASSISTENTS (el que sí que pot repetir cada inscripció és l’e-mail i telèfon de contacte e la persona encarregada de realitzar la matrícula del col·lectiu)
  2. Tot i que s’estigui gestionant la matriculació conjunta d’un grup d’assistents, EL PAGAMENT DE LA MATRÍCULA TAMBÉ HA DE FER-SE DE FORMA INDIVIDUAL (especificant el nom i cognoms de l’assistent individual al campo d’observacions del justificant de pagament de la matrícula)
  3. La inscripció al Fòrum suposa l’acceptació de la nostra política de privacitat.

Per a formalitzar la inscripció cal:

  1. INGRESSAR L’IMPORT de la matrícula al compte del Banc de Sabadell: ES33 0081 1009 8700 0105 1312 / BSAB ESBB
  2. Escanejar el rebut justificant bancari i enviar-lo adjunt al formulari d’inscripció citat a continuació.
  3. Complimentar i enviar el formulari d’inscripció (sisplau, ompliu-ho amb LLETRES MAJÚSCULES, excepte el camp de correu electrònic)