L’antropòleg i jesuïta Xavier Melloni, autor de diversos llibres a Fragmenta, pronuncià la conferència “Ramana Maharshi: transparència de l’ésser” el dilluns 16 d’abril a les 18h a la Biblioteca de Navarra (Paseo Antonio Pérez Goyena 3, Pamplona), dins d’un cicle organitzat per aquesta institució pública.

Sota el títol “Els colors de l’espiritualitat”, la Biblioteca de Navarra ha organitzat un cicle de xerrades de representants de diferents tradicions espirituals que fereixen les seves claus de saviesa per viure en plenitud. Les conferències se celebren a la primera planta de la Biblioteca de Navarra, a les 18.00 hores, amb els següents títols, ponents i dates: “Espiritualitat per a viure: una urgència cultural” a càrrec de Joxe Arregi (23 de gener); “El camí espiritual: de l’estat mental a l’estat de presència”, per Enrique Martínez Lozano (13 de febrer); “Rumi, un místic sufí per al segle XXI”, de Halil Bárcena (26 de febrer); “Ramana Maharshi: transparència de l’ésser”, a càrrec de Xavier Melloni (16 d’abril); “Taisen Deshimaru i el budisme zen a Occident” por Alonso Ufano i Antonio Arana (15 de maig) i “Etty Hillesum, una mística per avui”, per Mª José Arana (29 de maig).

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l’Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios (2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El Desig essencial (Fragmenta, 2009), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011) i Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015,). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.