El dijous dia 19 d’abril, a les 19h va tenir lloc la taula rodona “¿Qui era Raimon Panikkar? El repte d’una identitat complexa”, amb motiu de l’Any Panikkar, en la qual hi van participar Francesc Torradeflot, Montse Castellà, Jaume Angelats, Joan Carles Marset i Bhakti Das. Serà a la Biblioteca de Nou Barris (Plaça Major de Nou Barris, 2; Barcelona).

Raimon Panikkar s’identificava personalment amb tres tradicions religioses: l’hinduisme, el budisme i el cristianisme, i amb el pensament i la convicció secular. No entenia les diverses religions com a opcions excloents, sinó com a encarnacions culturals diverses de la religió.

Per mitjà de la taula rodona, amb representants de les quatre tradicions religioses i espirituals, i coneixedors del diàleg interreligiós, es voloa conversar sobre el testimoni de Panikkar, per avançar a través del seu pensament i reflexionar plegats sobre les identitats múltiples i la identitat complexa.

L’acte fou organitzat per l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona. L’Opera Omnia Raimon Panikkar es publica a Fragmenta.

Entrada lliure. Aforament limitat.

Participants:

Moderador:

Francesc Torradeflot, director de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional

Ponents:

– Montse Castellà, vicepresidenta de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes

– Jaume Angelats, delegat episcopal per al diàleg interreligiós del Bisbat de Girona i fundador del grup Vivarium Gerisena

– Joan Carles Marset, vicepresident d’Ateus de Catalunya

– Bhakti Das, president de la Divine Life Society a Espanya