L’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic en col.laboració amb la Fundació Vivarium Raimon PanikkarFragmenta Editorial van organitzar la Jornada commemorativa del Centenari de Raimon Panikkar (1918-2018), que tindrà lloc el passat dijous 17 de maig a la sala d’actes Torras i Bages del Seminari Diocesà – ISCRVic (Ronda Camprodon, 2, Vic).

Filòsof i teòleg, doctor honoris causa per diferents universitats, Raimon Panikkar i Alemany ha estat una figura de rellevància mundial en el diàleg entre les cultures i religions i en la cerca d’alternatives als reptes del món contemporani. La seva activitat intensa i apassionada el va fer relacionar-se amb molts dels grans noms de la cultura del darrer mig segle, en àmbits com la filosofia, la religió, l’estudi de la mitologia, la relació de l’ésser humà amb la terra o la cerca de nous paradigmes de comprensió de la realitat. La seva obra completa s’està actualment publicant en italià, català (a Fragmenta amb l’Opera Omnia Raimon Panikkar), francès, anglès i castellà.

L’activitat, que fou inaugurada pel bisbe de Vic, Romà Casanovas, forma part de l’Any Raimon Panikkar.

Programa

18:10h El pensament de Raimon Panikkar. Ignasi Boada (URL)

19:00h Descans 19:15h Presentació de l’edició de l’Opera Omnia Raimon PanikkarIgnasi Moreta (comissari de l’Any Raimon Panikkar, UPF), Xavier Serra Narciso (coordinador de l’edició catalana de l’Opera Omnia), Josep Torras Rodergas (patró de la Fundació Vivarium Raimon Panikkar i corrector de l’edició catalana de l’Opera Omnia)

20:00h Taula rodona amb tots els participants 21:00h Cloenda Coordinació: Marc Sureda (ISCRVic), Ignasi Moreta (UPF-Fragmenta Editorial), Jaume Angelats (Fundació Vivarium Raimon Panikkar)

Més informació, aquí.