El llibre El sacrifici prohibit. Freud i la Bíblia, de Marie Balmary, que acaba de ser publicat per Fragmenta, va ser presentat per Jaume Angelats, Rosa M. Boixareu i Ramon M. Nogués el dimarts 19 de juny, a les 19h, a la sala de la Llibreria Claret (Roger de Llúria 5, Barcelona).

Jaume Angelats és doctor en teologia amb una tesi inspirada en l’obra de Marie Balmary i professor de teologia en diverses facultats. Rosa M. Boixareu és doctora en teologia, màster en antropologia de la medicina i diplomada en infermeria, i actualment síndica de greuges de la Universitat Ramon Llull. Ramon M. Nogués és catedràtic emèrit de la Unitat d’Antropologia Biològica a la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha publicat diversos llibres a Fragmenta. Tots ells van ser presentats per Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta.

La psicoanàlisi i la Bíblia es fonamenten en relats que donen compte, respectivament, d’experiències de l’inconscient i d’experiències del diví. La doble lectura de Marie Balmary al llibre El sacrifici prohibit se situa en un espai peculiar: «Tractant-se de les Escriptures a les quals es refereix la fe, he de precisar que aquí no em situo ni com a creient ni com a no-creient. ¿Potser seria més exacte dir: alhora com a creient i com a no-creient? Entre els humans, ¿qui pot dir de si mateix que és únicament una cosa o l’altra?», hi diu l’autora.