La Fundació Joan Maragall ha organitzat tres activitats en un cicle que porta per títol “Raimon Panikkar. Diàleg fe i cultura des de la intuïció cosmoteàntrica”, amb motiu del centenari del pensador, de qui Fragmenta publica l’Opera Omnia. Hi participaran Jordi Pigem, Josep M. Mallarach, Francesc TorralbaAmador Vega, Salvador Pié i Xavier MelloniJaume Angelats n’és el coordinador. Serà els dimecres 24 i 31 d’octubre i 7 de novembre, de 19 a 21h i la inscirpció és gratuïta.

En el traspàs de Raimon Panikkar, diuen ens organitzadors, qualificant-lo de «creient apassionat, dolç amic, mestre d’una saviesa oriental transcrita i fusionada amb l’occidental», el President del Pontifici Consell de la Cultura, cardenal Gianfranco Ravasi va escriure: «El descabdellar-se del seu pensament era una infatigable oscil·lació entre gèneres diversos: de l’especulació al símbol, de l’anàlisi a la poètica, de la documentació a la intuïció, de la filosofia a la mística. Anàleg era també el desplegament del seu arc iris temàtic… el diví, l’humà i el còsmic no tenien en ell protocols codificats i rígids. Aviat les fronteres eren dissoltes per una hermenèutica que no només tendia a entreteixir les religions entre elles, sinó també les cultures i les espiritualitats, en una cristologia total, impossible de reconduir a la coherència d’un sistema».

Aquest és el programa:

Dimecres 24 d’octubre de 2018
Sensibilitat ecosòfica (cosmos)
Jordi Pigem i Josep M. Mallarach

Dimecres 31 d’octubre de 2018
Perspectiva filosòfica (anthropos)
Francesc TorralbaAmador Vega

Dimecres 7 de novembre de 2018
Intuïció teològica  (theos)
Salvador Pié i Xavier Melloni

Les activitats se celebraran a l’Auditori de la Fundació Joan Maragall (C. València, 244, Barcelona), de 19 a 21h.

Per inscriure-us a aquest cicle, que és gratuït, i que s’emmarca dins de l’Any Raimon Panikkar, cal omplir aquest formulari. Per més informació, truqueu al telèfon 34 93 488 08 88.