Jordi Pigem i Josep M. Mallarach parlaran sobre “Sensibilitat ecosòfica (cosmos)”, el dimecres dia 24 d’octubre, de 19 a 21h, en la primera de les tres activitats previstes del cicleRaimon Panikkar. Diàleg fe i cultura des de la intuïció cosmoteàntrica”, Les activitats se celebraran a l’Auditori de la Fundació Joan Maragall (C. València, 244, Barcelona), entitat que ho organitza. El cicle és gratuït però cal inscriure’s-hi.

El cicle se celebra amb motiu del centenari del pensador i Jaume Angelats n’és el coordinador. Per la seva banda, Pigem és coordinador dels primers volums de l’edició catalana de l’Opera Omnia Raimon Panikkar que es publica a Fragmenta, i autor del llibre Ángeles o robots: La interioridad humana en la sociedad hipertecnológica (Fragmenta 2018).

En el traspàs de Raimon Panikkar, diuen ens organitzadors, qualificant-lo de «creient apassionat, dolç amic, mestre d’una saviesa oriental transcrita i fusionada amb l’occidental», el President del Pontifici Consell de la Cultura, cardenal Gianfranco Ravasi va escriure: «El descabdellar-se del seu pensament era una infatigable oscil·lació entre gèneres diversos: de l’especulació al símbol, de l’anàlisi a la poètica, de la documentació a la intuïció, de la filosofia a la mística. Anàleg era també el desplegament del seu arc iris temàtic… el diví, l’humà i el còsmic no tenien en ell protocols codificats i rígids. Aviat les fronteres eren dissoltes per una hermenèutica que no només tendia a entreteixir les religions entre elles, sinó també les cultures i les espiritualitats, en una cristologia total, impossible de reconduir a la coherència d’un sistema».

Aquest és el programa:

Dimecres 24 d’octubre de 2018
Sensibilitat ecosòfica (cosmos)
Jordi Pigem i Josep M. Mallarach

Dimecres 31 d’octubre de 2018
Perspectiva filosòfica (anthropos)
Francesc TorralbaAmador Vega

Dimecres 7 de novembre de 2018
Intuïció teològica  (theos)
Salvador Pié i Xavier Melloni

Per inscriure-us a aquest cicle, que és gratuït, i que s’emmarca dins de l’Any Raimon Panikkar, cal omplir aquest formulari. Per més informació, truqueu al telèfon 34 93 488 08 88.