Del 5 novembre al 17 desembre 2018 té lloc el curs “Religió i religions. Una aproximació a la diversitat de l’experiència espiritual“, amb la participació de Lluís Duch, Agustí Pániker, Arnau Pons, Teresa Forcades, Svami Satyananda Sarasvati, Raquel Bouso, Halil Bárcena i Ignasi Moreta, que també el dirigeix. El curs, organitzat per l’Institut d’Humanitats de Barcelona al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB, C. Montalegre 5), se celebra amb motiu de l’Any Raimon Panikkar, autor d’un llibre de títol homònim que forma part de l’Opera Omnia Raimon Panikkar, que publica en català Fragmenta. És necessari inscriure-s’hi.

De què parlem quan parlem de religió? En paraules del filòsof i teòleg Raimon Panikkar, cal distingir entre religió en singular, entesa com l’obertura constitutiva al misteri de la vida, i les diverses tradicions religioses, considerades com les concrecions històriques i culturals d’aquesta obertura existencial. Prenent com a marc el pensament de Raimon Panikkar sobre la diversitat irreductible de l’experiència espiritual i la necessitat del diàleg entre cultures i religions, aquest curs proposa una aproximació a les singularitats de les diverses tradicions religioses i dels “camins” que proposen. L’objectiu és introduir els assistents en els fonaments de l’estudi de la religió i avaluar l’encert de la proposta espiritual de Panikkar per al present. L’itinerari es tancarà amb una sessió d’introducció a les pràctiques meditatives d’una de les religions estudiades.

Aquest curs s’emmarca en la celebració de l’Any Panikkar, que commemora el centenari del naixement del filòsof i teòleg català.

05.11.18
De què parlem quan parlem de religió. Lluís Duch

12.11.18
L’hinduisme i el budisme. Agustí Pániker

19.11.18
El judaisme i el cristianisme. Arnau Pons i Teresa Forcades

26.11.18
L’islam. Halil Bárcena

03.12.18
El confucianisme i el taoisme. Raquel Bouso

10.12.18
L’espiritualitat i la mística segons Raimon PanikkarIgnasi Moreta

17.12.18
Introducció a les pràctiques meditatives de l’hinduisme. Svami Satyananda Sarasvati.

Les sessions seran de 18:30h a 20h

Afegir al calendari

Preu

75€

60€: estudiants, aturats, pensionistes, més grans de 65 anys, amics del CCCB

Inscriu-te

Inscripcions

Institut d’Humanitats
cursos@cccb.org
934 122 174
Horari d’atenció telefònica:
de 10 h a 14 h

LES INSCRIPCIONS PRESENCIALS ES FARAN AMB CITA PRÈVIA

Idioma

Català