Jordi Esteban Fuentes, professor de ioga i artista plàstic, va conduir l’última de les “Lectures Fons Raimon Panikkar” d’enguany que organitzen el Seminari Raimon Panikkar i la Biblioteca de la Universitat de Girona. L’activitat portava per títol “Dharma: l’Espiritualitat hindú” i va celebrar-se el dimecres 28 de novembre a les 18:30h a l’Aula Aurora Bertrana de la Biblioteca Barri Vell de la UdG (Plaça Ferrater Móra, 1, Girona). L’Opera Omnia Raimon Panikkares publica a Fragmenta.

Lectures Raimon Panikkar

A la primavera de 2015, en el marc del Simposi Internacional de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani «Raimon Panikkar Intercultural and Interreligious Dialogue», s’inaugurà a la Biblioteca Barri Vell de la Universitat de Girona el Fons Raimon Panikkar integrat per prop de 13.000 llibres i més de 700 col·leccions de revistes.

El Seminari Raimon Panikkar, en col·laboració de la Biblioteca del Barri Vell, va iniciar a la tardor del mateix any les Lectures Fons Raimon Panikkar.

Diversos membres d’aquest seminari es plantegen fer recerca en el Fons Raimon Panikkar, per poder resseguir qualsevol petit fil de l’immens tapís que formen els textos que el teixeixen, i fer-ne una posterior xerrada de presentació oberta a tothom, a l’aula Aurora Bertrana de la mateixa Biblioteca.

Un treball de dinamització del Fons Raimon Panikkar amb decidida voluntat de donar–li continuïtat.

D’aquestes lectures han sorgit unes molt interesants, interdisciplinars i interculturals propostes de reflexió, que han generat uns guions de treball, materials o textos que posem a la vostra disposició com una invitació a pelegrinar per l’univers del Fons Raimon Panikkar.

Programa 2018

Dimecres 7 de març 18:30 h.: Ken Wilber — Raimon Panikkar: convergències, amb Xavier Serra Narciso, catedràtic emèrit de Filosofia de secundària.

Dimecres 25 d’abril 18:30 h.: Krishnamurti en l’obra i en el Fons Panikkar, amb Emili Puig Vilaró, professor de la Facultat d’Educació i Psicologia (UdG).

Dimecres 20 de juny 18:30 h.: L’iniciàtic viatge a l’Índia, amb Neus Crous Costa, professora i investigadora de la Facultat de Turisme (UdG).

Dimecres 19 de setembre 18:30 h.: Diàleg en els límits del pensar: Panikkar conversa amb Heidegger, amb Maria Cucurella Miquel, llicenciada en Humanitats (UPF) i traductora.

Dimecres 28 de novembre 18:30 h.: Dharma: l’Espiritualitat hindú, amb Jordi Esteban Fuentes, professor de ioga i artista plàstic