Salvador Pié i Xavier Melloni han parlat sobre “Intuïció teològica (theos)”, el dimecres dia 7 de novembre, de 19 a 21h, en l’última de les tres activitats previstes del cicleRaimon Panikkar. Diàleg fe i cultura des de la intuïció cosmoteàntrica”, Les activitats s’han celebrat a l’Auditori de la Fundació Joan Maragall (C. València, 244, Barcelona), entitat que ho ha organitzat.

L’acte va ser presentat imoderat per Jaume Angelats, membre de la Fundació Joan Maragall, de la Fundació Vivarium Raimon Panikkar i doctor en teologia. El cicle se celebra amb motiu del centenari del pensador i Jaume Angelats n’és el coordinador. L’edició catalana de l’Opera Omnia Raimon Panikkar es publica a Fragmenta.

En el traspàs de Raimon Panikkar, diuen ens organitzadors, qualificant-lo de «creient apassionat, dolç amic, mestre d’una saviesa oriental transcrita i fusionada amb l’occidental», el President del Pontifici Consell de la Cultura, cardenal Gianfranco Ravasi va escriure: «El descabdellar-se del seu pensament era una infatigable oscil·lació entre gèneres diversos: de l’especulació al símbol, de l’anàlisi a la poètica, de la documentació a la intuïció, de la filosofia a la mística. Anàleg era també el desplegament del seu arc iris temàtic… el diví, l’humà i el còsmic no tenien en ell protocols codificats i rígids. Aviat les fronteres eren dissoltes per una hermenèutica que no només tendia a entreteixir les religions entre elles, sinó també les cultures i les espiritualitats, en una cristologia total, impossible de reconduir a la coherència d’un sistema».

Aquest és el programa:

Dimecres 24 d’octubre de 2018
Sensibilitat ecosòfica (cosmos)
Jordi Pigem i Josep M. Mallarach

Dimecres 31 d’octubre de 2018
Perspectiva filosòfica (anthropos)
Francesc TorralbaAmador Vega

Dimecres 7 de novembre de 2018
Intuïció teològica  (theos)
Salvador Pié i Xavier Melloni

Per inscriure-us a aquest cicle, que és gratuït, i que s’emmarca dins de l’Any Raimon Panikkar, cal omplir aquest formulari. Per més informació, truqueu al telèfon 34 93 488 08 88.