Els dies 2 i 3 de novembre del 2018 s’ha portat a terme a diversos indrets de Manresa un conjunt d’activitats amb motiu de l’Any Raimon Panikkar, que commemora el centenari del naixement del filòsof català, aprofitant la data exacta de l’aniversari. Aquestes activitats han estat organitzades per tres grups de la ciutat. Hi han participat, entre d’altres, Xavier Melloni, Lucía Caram, Ignasi MoretaFrancesc Torradeflot.

PROGRAMA:

Dia 2 de novembre de 2018

19 h. Inauguració de la doble exposició de pintures “Cosmoteàndric: Silenci, paraula i acció” del grup Artium Atrium de Cadaqués (C.Ayguavives, B.Cabré, F.Moreno, E.Pascó, J.Parés, A.Pujol) i “Els Cinc Elements de l’Univers Panikkar”, d’Angelina Esteve i Albert Blancafort, amb obres i objectes inspirats en la filosofia de Raimon Panikkar. Romandrà oberta fins el 30 de novembre. Lloc: Espais expositius de la planta baixa i primer pis del Casal de les Escodines de Manresa (c. Sant Bartomeu, 50).

21.30 h. Celebració d’Acció de Gràcies per la vida de Raimon Panikkarr, oficiada per Xavier Melloni. Lloc: Església del Santuari de la Cova de Manresa (Camí de la Cova, s/n).

23 – 24 h. Vetlla meditativa en la nit de la celebració del centenari del naixement de Raimon Panikkar. Lloc: Església del Santuari de la Cova de Manresa (Camí de la Cova, 17).

Actes organitzats pel Grup Vivarium Minorisa.

Dia 3 de novembre de 2018

11.30 h. Taula Rodona sobre la figura de Raimon Panikkar amb la participació de:
– Sor Lucía Caram, monja contemplativa
Xavier Melloni, jesuïta i antropòleg
Ignasi Moreta, comissari Any Panikkar
Francesc Torradeflot, director Audir.
En acabar, presentació del document sobre els Grups Vivarium.
Lloc: Nau gòtica del Convent de Santa Clara de Manresa (c. Nou de Sta. Clara, 62).

Organitzat pel Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa i l’Associació Sociocultural Xarxa de Manresa.

17 h. Acte en memòria i record de Raimon Panikkar en el dia del centenari del seu naixement amb música, textos, símbols i testimonis de persones que el van conèixer. Lloc: Nau gòtica del Convent de Santa Clara de Manresa (c. Nou de Sta. Clara, 62).

Organitzat pel Grup Vivarium Minorisa.

19 h. Inauguració de l’exposició itinerant “Raimon Panikkar: viure l’aventura intercultural”, que recull l’essencial de la vida i el pensament de Panikkar, posant èmfasi en la llengua i la interculturalitat. Lloc: Biblioteca del Casino de Manresa (passeig Pere III, 29). Romandrà oberta fins el 18 de novembre.

Organitzat pel Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa i l’Associació Sociocultural Xarxa de Manresa.