Xavier Melloni, Josep Maria Esquirol i Teresa Guardans van presentar el llibre Panikkar per Panikkar, l’edició catalana del llibre Vita e parolade Raimon Panikkar, una antologia de les seves introduccions a l’Opera Omnia, publicada per l’Ajuntament de Barcelona i Fragmenta Editorial. L’acte va ser dilluns 29 d’octubre, a les 18:30h, a la Biblioteca Jaume Fuster (Plaça de Lesseps, 20-22, Barcelona).

El llibre, que surt a la llum en el marc de la celebració de l’Any Raimon Panikkar, recull en un sol volum una sèrie de textos del filòsof que ens permeten, de manera sintètica, acostar-nos als aspectes més rellevants del seu pensament. Fragmenta ja publica l’Opera Omnia Raimon Panikkar en català.

L’acte va ser presentat per Lola López, comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona, i Ignasi Moreta, doctor en humanitats, comissari de l’Any Raimon Panikkar, i editor de Fragmenta. A continuació, va celebrar-se un diàleg-debat entre Xavier Melloni, antropòleg, teòleg i fenomenòleg d ela religió, i Josep Maria Esquirol, filòsof i professor a la UB, conduït per Teresa Guardans , filòloga, documentalista i doctora en humanitats, al voltant d’un dels nuclis centrals del pensament de Panikkarla intuïció cosmoteàndrica. ¿Quina és la relació entre Déu, l’ésser humà i el món? ¿Podem posar al centre només una d’aquestes tres dimensions de la realitat oblidant les altres dues, com sovint s’ha fet al llarg de la història? ¿O bé seria més exacte afirmar que són dimensions que es troben interconnectades i no es poden concebre aïlladament?.