L’artista Lídia Pujol va presentar l’edició especial del llibre Iniciació als Veda, de Raimon Panikkar que inclou els textos, imatges i àudio de l’espectacle «Panikkar, poeta i fangador. Orient i occident soc», estrenat el juliol de l’any passat. Abans, Ignasi Moreta, comissari de l’Any Panikkar i editor de Fragmenta, va pronunciaà la conferència “Raimon Panikkar, entre Orient i Occident” Va ser el dijous 23 de maig a les 18:30 h a la Biblioteca Pública de Lleida (Rambla d’Aragó 10, Lleida).

Al 2018 es va celebrar l’Any Raimon Panikkar per commemorar el centenari del naixement d’aquest filòsof i teòleg nascut a Barcelona que va ser una figura de rellevància mundial en el diàleg entre les cultures i religions i en la cerca d’alternatives als reptes del món contemporani. La Biblioteca Pública de Lleida se suma a aquesta commemoració, i també al Dia internacional de la diversitat cultural, organitzant ldiverses activitats.

Del 2 al 31 de maig es pot veure l’exposició “Raimon Panikkar: viure l’aventura intercultural”. Mostra que recull l’essencial de la vida i el pensament de Panikkar, posant especial èmfasi en temes com la interculturalitat, la diversitat lingüística i la força de la paraula. Hi haurà una mostra de fons sobre interculturalitat. Una exposició produïda pel’Espai Avinyó – Llengua i Cultura, comissariada per Jordi Pigem i dissenyada per Inês Castel-Branco.