Pablo d’Ors, Ruth Galve, Ricardo Pinilla, Cristina Álvarez Puerto, Luis López, Ramon M. Nogués i Lluís Ylla ofereixen algunes intuïcions sobre la recerca interior al llibre Itineraris interiors. L’edició, que inclou sis il·lustracions de Cristina Álvarez Puerto, ha sigut coordinada per Lluís Ylla. El llibre es publica simultàniament en català i en castellà.

Amb una prosa estilísticament acurada, els set autors conviden a recórrer el camí de la interioritat a través del silenci, la paraula, la saviesa, l’art, la corporalitat, la ciència, l’espai i el temps. Itineraris interiors s’obre amb un capítol de Pablo d’Ors, que posa en relleu la força del silenci previ a l’experiència de la paraula. «¿Què significa viure espiritualment? Simplement, estar viu. En contra del que se sol pensar sobre les persones espirituals —que estan als núvols i viuen fora d’aquest món—, un home o una dona espiritual és precisament aquell o aquella que viu plenament immers en el que és real», hi diu.

Ignasi Moreta, editor de Fragmenta, creu que el llibre «ofereix un seguit d’intuïcions i experiències amb les quals el lector pot emmirallar-se. En un món que recela de certeses i dogmes, la indagació espiritual es pot beneficiar enormement de l’acompanyament d’altres exploradors de l’esperit. El que ofereix Itineraris interiors és precisament un acompanyament per a l’exploració del món interior.»

Lluís Ylla (Hostalets de Balenyà, 1956) és enginyer superior agrònom i té un postgrau en Direcció General. Ha treballat en l’àmbit de la cooperació internacional i de l’extensió territorial (Intermon Oxfam). Actualment, treballa en el projecte Fundació Jesuïtes Educació, on s’ocupa de temes de planificació, sistemes de qualitat i desenvolupament pedagògic. Així mateix, ha coordinat diversos seminaris sobre pedagogia de la dimensió interior i n’és l’impulsor a les escoles que formen part de la xarxa de la Fundació Jesuïtes Educació. També és l’autor del pròleg d’Itinerari (Fragmenta, 2007), de Marcel Légaut

Pablo d’Ors (Madrid, 1963) és doctor en teologia i escriptor. Des del 2014 és conseller del Pontifici Consell de Cultura del Vaticà per designació del Papa Francesc. A Fragmenta ha publicat ha publicat Sendino se muere (2012), és autor de l’epíleg de Del teu amic musulmà, de Dídac P. Lagarriga (2017), i del de Cómo santa Teresa me acompañó al sufismo (2018), de Mardía Herrero.

Ruth Galve (Barcelona, 1963) és llicenciada en filologia catalana i investiga en l’àmbit de l’expressió oral i la pedagogia de la interioritat. Treballa en el desenvolupament de nous models d’aprenentatge de llengües.

Ricardo Pinilla (Saragossa, 1963) és doctor en filosofia i exerceix com a professor a la Universitat Pontifícia Comillas. Investiga en el camp de l’estètica filosòfica estudiant el potencial vital de la reflexió sobre les arts.

Cristina Álvarez Puerto (Madrid, 1966) és pedagoga, psicomotricista i especialista en psicologia de l’educació. Incorpora l’escriptura i el treball corporal en la seva metodologia i imparteix cursos Espai d’acció I+I.

Luis López González (Mèrida, 1963) és doctor en psicologia i dirigeix el programa TREVA de relaxació i meditació escolar de l’ICE (UB). Investiga en l’àmbit del cos i del que és corporal (Focusing i Mindfulness).

Ramon M. Nogués (Barcelona, 1937) és catedràtic emèrit de la Unitat d’Antropologia Biològica a la facultat de Ciències i a la de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. A Fragmenta Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió (segona edició: 2019), Cervell i transcendència (segona edició: 2015) i La salut espiritual (2016), i ha tingut cura de l’obra col·lectiva Sobre la vida i la mort. Possibilitats i límits de la intervenció humana (2008).