Pablo d’Ors, doctor en filosofia i teologia, i Mardía Herrero, doctora en literatura i llicenciada en història i filologia hispànica, amb altres ponents, van participar al curs “Sobre l’aprenentatge del silenci conscient“, el dijous 11 de juliol, al Real Colegio Universitario María Cristina (Paseo de los Alamillos, 2, San Lorenzo de El Escorial, Madrid).

Tots dos van participar a la secció “Itineraris de silenci consciente”; a les 11h, Pablo d’Ors hi va presentar, entre altres persones, la seva experiència al grup Amics del Desert i a les 12h hi intenvingué Mardía Herrero.

En el programa del curs, que se celebrava des deel 10 al 12 de juliol dirigit per la professora Beatriz Gutiérrez-Solar, constava alhora la participació de nombrosos experts.

Pablo d’Orsmiembro del Pontifici Consell de la Cultura del Vaticà i autor del llibre Sendino se muere (Fragmenta 2012), també va escriure l’epíleg de  Del teu amic musulmà, de Dídac P. Lagarriga, i ha participat al llibre col·lectiu Itineraris interiors (2019), , que acaba de publicar-se, l’edició del qual ha anat a càrrec de Lluís Ylla. Tambié és autor de l’epíleg del llibre Cómo santa Teresa me acompañó al sufismo (2018), de Mardía HerreroHerrero també és màster en ciències de les religions i llicenciada en història i ha publicat, a més, 39 semanas y media. Un embarazo sufí (Mandala, 2016) i El paraíso de los escritores ebrios (Amargord, 2007).

El curs fou un projecte de Con-Sciencia Universitate per als Cursos d’Estiu de la Univesitat Complutense de Madrid.