Aleix Bonfill, llicenciat en filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, va llegir la seva tesi doctoral el dimarts 25 de febrer, a les 11 h, a la facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull (c. Diputació 231, Barcelona). La tesi portava per títol “Atansar-se a través de les flames. Una indagació en l’assistència espiritual sanitària a partir de l’adualitat (advaita) a El ritme de l’Ésser de Raimon Panikkar“, i havia estat dirigida per Francesc Torralba i codirigida per Ignasi Boada.

El ritme de l’Ésser. Les Gifford Lectures va ser l’últim llibre de Raimon Panikkar, lentament madurat durant els últims vint anys de la seva vida. La versió anglesa va aparèixer pocs dies abans de la defunció de l’autor. Fragmenta en va publicar la versió catalana el 2012 dins l’Opera Omnia Raimon Panikkar, les obres completes del pensador, en curs de publicació.

L’obra de Raimon Panikkar ha sigut objecte d’un elevat nombre de tesis doctorals defensades en universitats de tot el món. Segons el còmput del mateix Bonfill, en vida de Panikkar es van defensar 34 tesis doctorals sobre la seva obra. Cal afegir-hi les 11 tesis defensades de la mort del pensador ençà. A Catalunya, Jordi Pigem i Àngels Canadell van ser els primers a dedicar la tesi doctoral a Panikkar. Bonfill s’afegeix, doncs, a una fecunda tradició acadèmica al voltant de l’estudi de l’obra de Raimon Panikkar.

Ignasi Moreta, Ester Busquets i Montserrat Esquerda van ser els membres titulars del tribunal que va avaluar la tesi, i Xavier Melloni i Francesc Torradeflot en van ser els suplents.

Aleix Bonfill també és màster en Counselling per la Universitat Ramon Llull. màster d’Atenció Pal·liativa Integral a Persones amb Malalties Avançades de la Universitat Autònoma de Barcelona, i màster en Professorat de Secundària per la Universitat Catòlica d’Àvila. Ha coordinat i exercit de professor en el màster de pal·liatius de la UAB. També ha treballat al Centre Cochrane Iberoamericà en diferents projectes relacionats amb la recerca clínica i la comunicació, i a l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu en la coordinació dels serveis d’atenció espiritual i religiosa. Té experiència professional, com a voluntari i personal, a acompanyar persones amb càncer, pacients terminals, formadors, infants i adolescents, gent gran i adults. Actualment treballa com a assistent espiritual a l’Hospital Vall d’Hebron.