Fragmenta encara la recta final de la sèrie «Pecats capitals» amb la publicació dels tres últims títols, començant per La luxúria, d’Anna Punsoda, que treu el màxim partit de la tradició literària i filosòfica d’aquest pecat. Una conversa entre Punsoda i Joan M. Pou servirà per presentar el llibre, el dijous 19 de març a Barcelona.

«La luxúria no és el pecat més mal vist, perquè secretament tots el podem comprendre i disculpar, però sí que és el més temut i contra el qual s’ha escrit més literatura», diu Anna Punsoda, llicenciada en filosofia i periodisme, davant el seu primer assaig i després de l’èxit de la seva primera novel·la. «Sobretot perquè posa en perill la família, sobre la qual s’aguanten les comunitats polítiques. I perquè, més enllà d’aquest aspecte públic, la luxúria conté en ella mateixa un component demoníac», hi afegeix.

Anna Punsoda reflexiona a La luxúria sobre la condició ambigua del desig. «Pensar les tensions sexuals per protegir el feble és un deure amb la persona i la història. Fer-ho sense matar el desig és un deure amb la vida, l’art i la gràcia del món», afirma al llibre.

La sèrie «Pecats capitals», una idea de la mateixa Anna Punsoda, pretén oferir una visió fresca i rigorosa de cada «pecat» a càrrec de noves veus de l’assaig català. Fragmenta publica la sèrie a la col·lecció “Assaig” (en català) i a “Fragmentos” (en castellà). Ja s’han publicat La mandra, d’Oriol Quintana, L’enveja, de Marina Porras, L’avarícia, d’Oriol Ponsatí-Murlà, La gola, d’Adrià Pujol Cruells, La luxúria, d’Anna Punsoda, La supèrbia, de Jordi Graupera, i La ira, de Raül Garrigasait.

La luxúria serà presentat amb una conversa entre l’autora, Anna Punsoda, i el periodista Joan M. Pou, el dijous dia 19 de març a les 19 h, a la llibreria Casa Usher (Santaló 79, Barcelona).

Anna Punsoda

Anna Punsoda (Barcelona, 1985) és llicenciada en periodisme per la Universitat Ramon Llull i en filosofia per la Universitat de Barcelona, on també va cursar el màster «Pensament i Estudis Clàssics». La mouen l’escriptura i la comprensió de les relacions personals des de la literatura i la història cultural i espiritual europees. Fa quinze anys que es dedica al periodisme cultural en diversos mitjans, com El País, el diari AraNació Digital, Catalunya Ràdio, RAC1 o El Nacional, on va impulsar el suplement cultural La Llança. Entre els autors que ha traduït de l’alemany destaquen Rilke, Kafka i Panikkar. Amb la seva primera novel·la, Els llits dels altres (Amsterdam, 2018), va guanyar el premi Roc Boronat. Actualment és editora i col·laboradora de la revista Dialogal. A Fragmenta ha publicat La luxúria (2020), dins de la sèrie «Pecats capitals», i ha traduït parts del llibre Fe, hermenèutica, paraula (2016), un dels volums de l’Opera Omnia de Raimon Panikkar, i el llibre de Raimon PanikkarPinchas Lapide ¿Parlem del mateix Déu? (2018).