Xavier Melloni, autor de diversos llibres a Fragmenta, pronuncià la conferència “Camins cap a Déu des de la ciutat secular, des de l’espiritualitat ignasiana”. Va ser el dimarts dia 10 de març a les 19:30 h Centre Arrupe (Gran Via Ferran el Catòlic, 78 baix, València).

La conferència venia precedida per una jornada, organitzada també pel Servei Jesuita a Migrants (SJM) de València i la Fundació per la Justícia, que va celebrar-se des de les 9:30 h a les 17:30 h, si bé és un acte independent.

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l’Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios (2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El desig essencial (Fragmenta, segona edició, 2019), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011), Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015), i Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola. Una aproximació a la seva ‘Autobiografia’ (2020). És autor d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta (2018). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.