Xavier Melloni, autor de diversos llibres a Fragmenta, va ser el convidat principal de la 2ª Jornada Tradicions Religioses, Espiritualitat i Bé Comú que va celebrar-se a València el dimarts dia 10 de març al Centre Arrupe (Gran Via Ferran el Catòlic, 78 baix, València).

La jornada, organitzada pel Servei Jesuita a Migrants (SJM) de València i la Fundació per la Justícia, va celebrar-se des de les 9:30 h a les 17:30 h. A les 10 h Xavier Melloni pronuncià la seva ponència marc “Perspectiva de l’absolut: mística i religions” i a continuació participà en una taula de diàleg.

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l’Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios (2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El desig essencial (Fragmenta, segona edició, 2019), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011), Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015), i Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola. Una aproximació a la seva ‘Autobiografia’ (2020). És autor d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta (2018). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.