Jordi Pigem, autor de Pandèmia i postveritat Ángeles o robots,va protagonitzar un retir filosòfic amb el títol “Defensar l’espai interior. Postmaterialisme, pandèmia i postveritat”, els dies 28, 29 i 30 d’octubre, a la Fundació La Plana, a Santa Maria d’Oló. L’activitat va ser organitzada per Cura Sui Cura Mundi.

Van reflexionar, principalment, sobre aquestes qüestions:

1. Una visió filosòfica del nostre present

– La pandèmia i les seves repercusions (socials, individuals, polítiques, econòmiques, filosòfiques, etc.)

– La postveritat (concepte, desenvolupament, etc.)

– El materialisme

2. Una visió filosòfica de les alternatives al nostre present:

– Intel·ligència vital

– Bona crisi

– Ecosofia

¿Què és un retir filosòfic?

Les trobades filosòfiques són una proposta per viure i experimentar un cap de setmana amb la companyia d’alguns dels filòsofs més rellevants i interessants del nostre context present.

Volen ser un espai de trobada, reflexió i debat al voltant de les obres i estudis de cadascun dels convidats i busquen desenvolupar-se a través d’un marc temporal pausat, respectuós i curós que permeti un compartir profund i ric.

La dinàmica de cada trobada va centrar-se en:

Un temps d’escolta a través de l’exposició del pensament i l’obra del filòsof/a. Un espai per al diàleg compartit: preguntes, reflexions, debat, etc. Un temps d’indagació interna i personal que pugui fomentar el treball d’autoconeixement gràcies a la feina de l’autor/a. Un espai per al treball corporal, principalment, a través del Ioga i la Meditació. Un temps per compartir en grup/solitud. Totes les propostes són de lliure elecció.