El llibre Tentativas sobre el vacío, d’Amador Vega, serà presentat per l’autor, pel poeta i artista Perejaume i per Sílvia Ventayol, secretària general de l’Estudi General Lul·lià, el dilluns dia 12 de desembre, a les 19h, a l’auditori d’aquesta institució (Carrer de Sant Roc 4, Palma).

Tentativas sobre el vacíoAmador Vega, catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts a la Universitat Pompeu Fabra, recull textos escrits per l’autor en les últimes dues dècades i publicats de forma dispersa altres llibres o publicacions conjuntes i en diversos idiomes. El seu fil conductor es basa en la tensió estructural entre presència i absència o encarnació i metafísica.

L’autor dedica els assajos de Tentativas sobre el vacío a les tradicions místiques d’Orient i Occident, i amb què els discursos de la filosofia del segle xx (Heidegger, l’Escola de Kyoto, Simone Weil), així com el seu gir teològic tardà (Derrida, Lyotard), han intentat trobar un punt de trobada. La reflexió sobre l’art de Mark Rothko, Anish Kapoor o Jorge Oteiza, sobre les influències de sant Joan de la Creu a Bill Viola, sobre la influència de Llull a Dalí, o assajos sobre Miguel de Molinos, Angelus Silesius, Paul Celan, Rainer M. Rilke o Valère Novarina, completen aquest llibre que compta amb 720 pàgines i més de 60 il·lustracions.

Entrada lliure. Aforament limitat.