El teòleg Juan José Tamayo , autor de La compasión en un mundo injusto (Fragmenta, 2021), va obrir la jornada que se celebrava amb aquest mateix nom el dissabte 25 de març, de 10 a 14 h al Centro Cultural Soka (C. Severo Ochoa, 5 Rivas-Vaciamadrid). L’acte va ser organitzat per l’Asociación para el Diálogo Interreligioso e Intercultural de Madrid i va comptar amb una taula rodona d’experiències de diferents tradicions.

Juan José Tamayo creu que «el veritable sentit de la compassió és posar-se al lloc dels i les altres sofrents en una relació d’igualtat i empatia, assumir el dolor de les altres persones com a propi, interioritzar l’altra persona dins nostre, patir no només amb els altres, sinó també en els altres, fins a identificar-se amb qui pateix i amb els seus patiments, qüestió que no resulta fàcil però que és necessària.»

La jornadava tenir aquest horari:

10:00 Benvinguda
10:30 Conferència inaugural: Juan José Tamayo, professor i te`òleg, autor de La compasión en un mundo injusto.
11:30 Espai per socialitzar
12:00 Principis i experiències des de la diversitat de creences

  • Emilio Ramos, jueu
  • Esperanza Santos, Brahma Kumaris
  • Ramiro Arroyo, luterà.
  • Maysoun Douas, musulmana.
  • Nadia Ayala, budista Soka Gakkai.
  • Clarisa Nieva, bahá’i.
  • Shahpyri Hakimi Hakimi, Asociación por los Derechos de las Mujeres de Afganistán.