El llibre Anatomía del cristianismo va ser presentat pel seu autor, Josep Cobo, amb el professor Víctor Hernández, doctor en psicologia, llicenciat en teologia i pastor de l’Església Evangèlica Espanyola, i el catedràtic José Luis Villacañas, doctor en Història de la Filosofia. Va ser en una sessió virtual per zoom (també a Facebook) organitzada per la Facultat de Teologia SEUT el divendres 9 de juny.

Josep Cobo és llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona. Desenvolupa la seva carrera al Col·legi de Sant Ignasi-Sarrià, on imparteix classes d’història de la filosofia. És autor dels llibres Incapaces de DiosLa paradójica realidad de Dios i de Déu sense Déu (aquest, amb Xavier Melloni), publicats a FragmentaAnatomía del cristianismo tanca la trilogia amb els dos primers, trilogia coeditada amb Cristianisme i Justícia.

El Déu que es revela a la creu no és homologable al Déu que donem religiosament per sabut, segons afirma a Anatomía del cristianismo. Ni tan sols allà, en un intent d’actualitzar el missatge cristià, concebem a Déu com si fos un oceà. Doncs el Déu cristià no és ningú sense el seu cos – un cos que va acabar penjat d’una creu. Ara bé, això només es pot confessar des de la resurrecció. I aquest és el problema. D’aquí ve que ens preguntem sobre que estem parlant quan parlem de la resurrecció de Déu.

Vegeu-ne el vídeo aquí.