Els tres es coneixen i es llegeixen, però no han fet mai cap acte junts. Arran de les lectures mútues de La religió de l’ateu, de Joan-Carles Mèlich, d’Entre els déus i el no-res, de Jordi Corominas, i d’Anatomía del cristianismo, de Josep Cobo, els tres filòsofs van dialogar sobre les formes i el fons de les praxis de compassió i els seus correlats simbòlics. Ho van fer a l’acte “Entre la compassió i l’empatia”, el dimecres dia 7 de juny a les 18.30 h, que organitzava la Secció de Filosofia de l’Ateneu Barcelonès a la seva seu (Canuda 6, Barcelona).

Joan-Carles Mèlich  (Barcelona, 1961) és doctor en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, on exerceix de professor titular de filosofia de l’educació L’any 2015 va iniciar, amb La lectura com a pregària, la publicació dels seus Fragments filosòfics a Fragmenta, que tenen la seva continuació en La prosa de la vida. El 2018 va publicar Contra els absoluts, un llibre de converses amb l’editor Ignasi Moreta, i el 2019 La religió de l’ateu, el 2022 La experiencia de la pérdida i el 2023 La condición vulnerable. També ha estat un dels curadors del llibre Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch (Fragmenta). A Fragmenta també dirigeix la col·lecció Biblioteca de Pensament Contemporani des de la seva creació, el 2021.

Jordi Corominas (Balsareny, 1961) és doctor en filosofia. Ha treballat a la Universitat Centroamericana de Nicaragua i de El Salvador. Actualment és professor a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona i codirector de la revista Perifèria. A Fragmenta ha publicat Entre els déus i el no-res (2023).

Josep Cobo (Lleida, 1962) és llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona. Escriu diàriament en el blog La modificación. És autor de Déu sense Déu (amb Xavier Melloni, Fragmenta, 2015), Incapaces de Dios. Contra la divinidad oceánica (Fragmenta, 2019), La paradójica realidad de Dios (Fragmenta, 2020) i Anatomía del cristianismo (2022)..