El musicòleg Oriol Pérez i Treviño, autor de la introducció del llibre Música i inspiració, d’Arthur M. Abell, va parlar amb la historiadora Maria Tausiet, que va participar al llibre col·lectiu El monestir interior, sobre “L’art immortal”, en el marc del Festival Clàssics 2023. Va ser el dimecres 29 de novembre, a les 19 h, a la Sala Beckett (C. de Pere IV, 228 – 232, Barcelona).

Ovidi acaba les seves Metamorfosis dient «I, si alguna cosa de cert tenen els vaticinis d’un poeta, en boca de la gent, al llarg de tots els segles, viuré». La creació, l’art i la idea de persistir en el temps han estat la força motriu de molts artistes al llarg de la història, en aquest diàleg amb Oriol Pérez i Maria Tausiet, explorarem la relació entre la immortalitat i la creació artística, la mitologia i la seva representació en l’art.

Oriol Pérez i Treviño és musicòleg i assagista, dedica la seva activitat a la docència i l’escriptura. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat la recerca amb la direcció d’importants projectes del país com ara la Xarxa de Músiques a Catalunya, el Festival de Torroella de Montgrí, el Centre Robert Gerhard, l’Acadèmia 1750 o L’Auditori. Immers, en els darrers anys, en recerques de misticisme, espiritualitat i música, col·labora en diferents institucions acadèmiques i culturals del país.

Maria Tausiet és historiadora especialitzada en l’estudi de les creences i pràctiques religioses. És investigadora Doctora Sènior a l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona (Universitat de València) i integrant del projecte CIRGEN (Circulating Gender in the Global Enlightenment: Idees, Networks, Agenciïs). Ha investigat principalment el món de la superstició, la màgia, la possessió demoníaca i la bruixeria en la història i la seva representació artística.

Organitzat per La Casa dels Clàssics amb la col·laboració de la Sala Beckett.