Bernat Dedéu presentarà el seu primer llibre, No mataràs, amb Marta Magrinyà, periodista i escriptora, en conversa amb l’autor. Serà el dimarts, 9 d’abril, a les 19:30 h, a la sala d’actes del Centre d’Amics de Reus (Raval de Robuster, 36).

Només l’home nietzschià, el llibertí i el suïcida —sosté Dedéu— s’escaparien del gran pacte que cadascú de nosaltres fa amb l’Estat: cedir-li la capacitat individual de matar per evitar la temptació d’aniquilar-nos els uns als altres. Una anàlisi filosòfica dels orígens de la pau social i d’aquest manament que avui dia gaudeix del màxim consens legal i ètic.

La sèrie «Deu Manaments» de Fragmenta Editorial, en la qual s’inscriu el llibre, vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme.

L’acte és organitzat pel Centre d’Amics de Reus en col·laboració amb la Llibreria Gaudí.

Entrada lliure. Aforament limitat.