El teòleg i filòsof Francesc Torralba, que acaba de publicar Benaurances per a agnòstics, va serobjecte d’un acte d’homenatge que portava per títol “Pensar amb agraïment i esperança: valors i reptes de la filosofia al s. XXI. Va ser el dimarts dia 7 de maig a les 19 h a l’auditori de La Salle Campus Barcelona (C. Sant Joan de la Salle, 42, Barcelona)..

La recerca, des del pensament, d’una mirada agraïda i esperançada sobre la realitat ha estat una de les constants de l’extensa obra filosòfica del Dr. Francesc Torralba Rosselló, catedràtic de la Universitat Ramon Llull i professor de la Facultat de Filosofia pràcticament des dels seus inicis.

Amb aquesta taula rodona, que comptarà amb la participació del mateix Francesc Torralba acompanyat dels Drs. Carles Llinàs i Santi Vila, la Facultat de Filosofia-La Salle-URL vol retre-li un sincer homenatge arrel del seu recent reconeixement amb el prestigiós Premi Ratzinger 2023.

Francesc Torralba

Francesc Torralba (Barcelona, 1967) és doctor en filosofia, en teologia, en pedagogia i en història. És catedràtic de filosofia de la Universitat Ramon Llull. És autor d’un gran nombre d’assaigs de temàtiques diverses, especialment en els àmbits de la filosofia, l’ètica, la pedagogia i la religió. Va ser nomenat per Benet XVI consultor del Consell Pontifici de la Cultura de la Santa Seu i per Francesc com a membre del dicasteri per a la Cultura i l’Educació de la Santa Seu. La Fundació Vaticana Joseph Ratzinger – Benet XVI li va atorgar el Premi Ratzinger 2023 en reconeixement a tota la seva trajectòria en el camp teològic.

A Fragmenta ha publicat Els mestres de la sospita. Marx, Nietzsche, Freud (2ª ed, 2018), títol que ha estat publicat en castellà (2013). També hi ha publicat Amb Déu o sense, un llibre de cartes creuades amb Vicenç Villatoro (2012), també en castellàBenaurances per agnòstics (2024), i ha participat al llibre Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch (Fragmenta, 2011), també en castellà.

RESSONS