Aquest mes de maig del 2017, Fragmenta Editorial fa deu anys i ho celebra amb una trobada entre autors i lectors, el III Fòrum Fragmenta, que se celebrarà demà dissabte dia 20 a Barcelona. L’acte començarà amb una intervenció de Jordi Amenós i finalitzarà amb un concert de Lídia Pujol.

Les activitats, que es portaran a terme a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri (C. de la Nena Casas 47, Barcelona) i que aplegaran prop de 200 persones, compten amb un programa paral·lel dedicat al públic infantil, que permet desenvolupar activitats a partir de la col·lecció Petit Fragmenta, l’última que s’ha posat en marxa. Aquest programa compta amb la participació d’Eva Palanca, el mateix Jordi AmenósHalil BárcenaInês Castel-BlancoMarta Millà.

Jordi Amenós començarà la jornada parlant de “Narrar la vida: el poder transformador de les històries”. A continuació s’iniciarà el treball de grup amb autors com Xavier MelloniAlbert CortinaMiquel-Àngel SerraJordi PigemJoan-Carles MèlichRamon M. NoguésPere Lluís FontDolors BramonHalil BárcenaDídac P. Lagarriga.

Per la tarda hi ha previst un debat sobre l’espiritualitat sense religió, amb les intervencions de Laia de Ahumada, Josep Cobo, Xavier Melloni i Joan-Carles Mèlich. El debat donarà lloc a la cloenda institucional, que comptarà amb les intervencions de Montse Ayats, presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, Patrici Tixis, president del Gremi d’Editors de Catalunya, Lola López, Comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

Per Ignasi Moreta i Inês Castel-Blanco, els editors, “els llibres de Fragmenta no tenen la pretensió de voler donar resposta a les preguntes, sinó la humilitat de voler acompanyar el lector en les seves indagacions” i confien en què “el III Fòrum Fragmenta permetrà posar en contacte autors i lectors per celebrar aquesta aventura compartida”.

Finalment, l’acte comptarà amb un concert de Lídia Pujol, acompanyada a la guitarra per Guillermo Rizzotto.

Fragmenta en xifres

Amb motiu del desè aniversari de Fragmenta, l’editorial ha donat a conèixer algunes xifres de la seva activitat.

Llibres

– Total: 145

· Títols en català: 80

Col·lecció Assaig: 41

Col·lecció Sagrats i Clàssics: 10

Col·lecció Introduccions: 6

Col·lecció Opera Omnia Raimon Panikkar: 10

Col·lecció Petit Fragmenta: 12

Altres: 1

· Títols en castellà (des de 2011): 53

Col·lecció Fragmentos: 41

Col·lecció Pequeño Fragmenta: 12

· Títols en portuguès (des de 2015; col·lecció Pequena Fragmenta): 12

Autors i col·laboradors

198

Cessions de drets internacionals: 15

Demostració a Teòfil – anglès

La teologia feminista en la història – portuguès, italià

¿On és la lluna? – xinès, coreà

Sendino se muere – portuguès, italià

Vers un temps de síntesi – italià

Diari de Teòfil – italià

Llibre del gentil i dels tres savis – francès, italià

Funàmbulus – xinès

Les estrofes del Samkhya – castellà

Respira – italià, polonès

Ressons

– Impactes de premsa: Uns 2.500

– Esdeveniments: Més de 600

– Xarxes

· Youtube: Reproduccions de vídeos: 198.200
· Facebook: Seguidors (català): 2.900
· Twitter: Seguidors: 3.668

– Butlletí electrònic. 92 números i 2.116 subscriptors

Premis

2008: Antoni Prevosti, premi Qwerty 2008 a la millor traducció al català per les Analectes de Confuci.

2012: Premi Ciutat de Barcelona a Josep Rius-Camps i Jenny Read-Heimerdinger per la traducció catalana dels textos bíblics de Lluc (Demostració a Teòfil)

2012: Premi Memorial Ferran Lara de la Cambra del Llibre de Catalunya a un jove emprenedor del sector del llibre, Ignasi Moreta, editor de Fragmenta.

2016: Històries de Nasrudín, de Halil Bárcena i Mariona Cabassa, premi Serra d’Or de Literatura Infantil.

2016: Funámbulus, amb text ‘Àlex Tovar i il·lustracions d’Àfrica Fanlo, segon premi als “Llibres Més Ben Editats” en la categoria infantil concedit pel Ministeri de Cultura.

2017: Mariona Cabassa guanya el Premi Junceda d’il·lustració pel llibre El dia d’Anar i Venir.