Alain Allard, Mariona Cabassa

El dia d’Anar i Venir

Text d’Alain Allard. Il·lustracions de Mariona Cabassa. Traducció de Josep M. Jaumà

Era el dia d’Anar i Venir.
Tothom anava o venia d’algun lloc.

Durant milers d’anys els éssers humans havien sigut nòmades.
Havien seguit els ritmes de la terra, el pas del sol i la dansa del temps.
Havien après a interpretar les herbes i a olorar l’arribada de la pluja.
Havien viatjat per tots els racons del món, navegat pels rius i dormit als turons.

Ara, però, tenien cases, i durant la major part de l’any amb prou feines es movien.
Ja no miraven gaire el cel i, per molts, el mar i les estrelles eren molt, molt lluny.
Es deia que s’havien assentat i que mai més no serien r o d a m o n s.

Però, en el fons dels seus cors, molt endins, sabien que el canvi és sempre present,
i que el que sembla quiet només ho és per un instant…

Compra a AKIARA Books

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Foto Alain Allard
Autor Alain Allard

Alain Allard. Vaig néixer el 1956 i vaig créixer a la Suïssa francòfona i a Anglaterra. Vaig estudiar filosofia i psicologia a la Universitat d’Oxford abans de llançar-me a viatjar i a fer de pastor a Escòcia i d’aprenent de fuster a Holanda. Vaig passar dotze anys treballant com a constructor i ebenista mentre vivia a França, Nova Zelanda i Anglaterra. Als trenta anys em vaig convertir en psicoterapeuta i vaig començar a exercir com a professor de moviment arreu del món. Actualment sóc professor de 5Rhythms Global i codirector de l’organització educativa Moves into Consciousness.

Tinc cinc fills ja adults i visc al bosc al sud-est d’Anglaterra amb la meva dona Sarah, el meu gat Albert i el meu gos Nelson. M’encanten les muntanyes, els boscos i els cels immensos.

A Fragmenta hi he publicat El dia del’Anar i Venir (2016), un conte il·lustrat per Mariona Cabassa.

Autora - Mariona Cabassa
Autora Mariona Cabassa

Mariona Cabassa (Barcelona, 1977). Vaig néixer i visc a Barcelona. Que jo recordi, sempre he dibuixat, encara que acostumo a dir que podria haver sigut ceramista, pastissera, joiera, florista…, qualsevol professió que em permetés expressar-me artísticament i treballar amb les mans. Vaig començar estudiant disseny gràfic a l’escola Massana, però un parell d’anys més tard vaig comprendre que necessitava més pinzells, més llapis i menys pantalles d’ordinador. Després vaig anar a Estrasburg per aprendre sobre il·lustració i gravat. Em dedico des de fa bastants anys a dibuixar la meva altra passió.

He il·lustrat l’àlbum Històries de Nasrudín (2015), amb la versió de Halil Bárcena, i El dia del’Anar i Venir (2016), un conte d’Alain Allard.

Ressons

Carrega'n més

Vídeos

Àrtic: David Guzman ens trasllada a la fira infantil i juvenil de Bolonya

David Guzman ens trasllada a la fira infantil i juvenil de Bolonya

El dia de l’Anar i Venir, un conte d’Alain Allard il·lustrat per Mariona Cabassa, i Funàmbulus, amb text d’Àlex Tovar i il·lustracions d’Àfrica Fanlo, i que va rebre el 2n premi dels llibres més ben editats de 2015 del Ministeri de Cultura, són dos dels protagonistes de l’espai de literatura dirigit per David Guzman al progtrama Àrtic, de Betevé. Ho fa amb motiu d ela immn¡inent celebració de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya que té la cultura catalano-balear com a convidada.

Rius de tinta: El laberint de la il·lustració

Rius de tinta: El laberint de la il·lustració

Mariona Cabassa, il·lustradora dels llibres El dia de l’Anar i Venir (2016), un conte d’Alain Allard, i Històries de Nasrudín (2015), amb text de Halil Bárcena, i Àfrica Fanlo, il·lustradora Funàmbulus (2015), amb text d’Àlex Tovar, i el Llibre del gentil i dels tres savis (2016), de Ramon Llull, adaptat per Ignasi Moreta, van parlar el dilluns 25 de setembre en aquest reportatge del programa “Rius de tinta” de Betevé. Tots aquests llibres els podeu trobar a la col·lecció Petit Fragmenta.

Mariona Cabassa, premi Junceda 2017 en la categoria “Llibre infantil ficció”

La il·lustradora Mariona Cabassa va guanyar ahir al vespre el Premi Junceda en la categoria de llibre infantil de ficció, amb El dia d’Anar i Venir (Fragmenta, 2016) un àlbum amb text d’Alain Allard. El premi, que arribava ahir a la seva quinzena edició, va ser atorgat per l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, que després en va fer aquest vídeo. Aquest és el desè volum de la col·lecció Petit Fragmenta, nascuda a finals de 2015, els títols de la qual ja han merescut dos guardons més.

‘El dia d’Anar i Venir’ va presentar-se a Mérida, Mèxic

L’àlbum El dia d’Anar i Venir (Fragmenta, 2016), escrit per Alain Allard i il·lustrat per Mariona Cabassa, va ser presentat per l’educadora María del Mar Patrón Vázquez el diumenge 18 de març a les 11:45h, al Saló Uxmal 2 (Sala Raúl Cáceres Carenzo) del Centro de Convenciones Siglo XXI (Calle 60 299E, Revolucion, 97118 Mérida, Mèxic) en el marc de la Feria Internacional de la Lectura de Yucatán. L’acte va comptar amb la participació dels autors. Aquí en teniu un fragment.

Carrega'n més