Manuel Villegas

Diàlegs d’ultratomba

Psicoteràpia amb divuit personatges de la història

L’anorèxia, el procés de dol, l’assetjament psicològic, el maltractament, el sadisme, la dependència afectiva, la depressió, els trastorns d’ansietat, són problemes que omplen les consultes dels psicoterapeutes. En aquest assaig, Manuel Villegas ens ofereix la possibilitat d’entendre’ls a través de la vida d’una sèrie de personatges que formen part del nostre imaginari col·lectiu.

Calígula, Ciceró, Abelard i Heloïsa, Marilyn Monroe, Maria Callas, Mercè Rodoreda, Simone de Beauvoir o Viktor Frankl són alguns dels divuit protagonistes que passaran pel divan. Amb un estil innovador i juganer, l’autor imagina les trobades de tots ells amb un terapeuta per buscar explicacions a experiències que els van acompanyar tota la vida. Experiències universals, analitzades amb el màxim rigor i alhora amb un estil amè, que poden interpel·lar tant el lector especialista com el llec. I que representen, al mateix temps, un passeig agradable per la història.

Autor - Manuel Villegas
Autor Manuel Villegas

Manuel Villegas (Barcelona, 1941) és doctor en psicologia per la Universitat de Barcelona, on va ser professor titular de la Facultat de Psicologia des de 1974 fins a la jubilació, l’any 2013.

A més de la seva carrera a l’acadèmia, ha exercit de psicoterapeuta durant molts anys. Els darrers temps, s’ha interessat en l’assaig per a la divulgació de les idees sobre psicopatologia i psicoteràpia que ha anat formulant a partir de la seva profunda experiència tant en l’àmbit formador com en el clínic.

A Herder, ha publicat, entre d’altres, El error de Prometeo (2011), Prometeo en el diván. Psicoterapia del desarrollo moral (2013), El proceso de convertirse en persona autónoma (2015), Parejas a la carta: las rela­ciones amorosas en la sociedad posmoderna (2017), Psicología de los siete pecados capitales (2018) o La mente emocional (2020). El seu nou llibre, Diàlegs d’ultratomba (Fragmenta, 2022), és la seva primera obra en català.

Vídeos