Ignasi Moreta, editor de Fragmenta, ha expressat avui la seva satisfacció “davant el reconeixement donat a Teresa Losada per la seva tasca social en el món de la immigració”, en referència a l’atograment del II Memorial Cassià Just per la seva tasca a favor de les persones provinents del Magrib, amb especial atenció a infants, joves i dones amb què ha estat guardonada per la Generalitat de Catalunya. “Losada forma part de tota una generació de monges compromeses amb el servei als més desafavorits, en plena sintonia amb l’aggiornamento impulsat pel Concili Vaticà II”, ha continuat Moreta, qui ha destacat el seu compromís amb l”associació Bayt Al-Thaqafa (Casa de Cultura), una entitat amb seu a Barcelona i a Sant Vicenç dels Horts. “La tasca desenvolupada per aquestes dones no ha tingut fins avui el reconeixement que mereixien, a causa de la seva doble condició (femenina i religiosa), que les estigmatitza als ulls de tants. Per això”, ha conclós l’editor, “el Memorial Cassià M. Just atorgat a Losada és una gran notícia que mereix l’aplaudiment de la societat civil.” La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, lliurarà el guardó el proper 21 de març en un acte al Palau de la Generalitat [per demanar invitacions per assistir a l’acte cliqueu aquí].

Teresa Losada és una de les monges entrevistades al llibre Monges / Monjas, de Laia de Ahumada, que es presentarà el dijous dia 19 d’abril, a les 19:30 h. Es tracta d’un llibre de converses amb vint religioses amb pròleg de Carme Riera. Serà a la Casa del Llibre de la Rambla de Catalunya 37, a Barcelona. L’acte serà presentat per Ignasi Moreta, doctor en Humanitats i editor de Fragmenta i hi intervindran Laia de Ahumada, doctora en filologia catalana i autora del llibre, Carme Riera, doctora en filologia hispànica i autora del pròleg de llibre, i Lluís Serra, Secretari General de la Unió de Religiosos de Catalunya. Clourà l’acte Xavier Puigdollers, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

(Foto: CatalunyaReligió.cat)