Josep Rius-Camps, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, i Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta, presentaren el llibre Converses amb Josep Rius-Camps a la ciutat de Montcada i Reixac, on resideix el primer com a rector de l’ermita de Sant Pere de Reixac. Va ser el dimarts 20 de maig, a les 19.00h a l’Auditori Municipal de la ciutat (Plaça Església, 12). A l’inici de l’acte, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, i la presidenta de la Fundació Cultural Montcada, Núria Cervera, adreçaren una salutació als assistents.

Aquesta activitat és organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Montcada i ReixacFragmenta Editorial amb la col·laboració de la Fundació Cultural Montcada.

Converses amb Josep Rius-Camps, d’Ignasi Moreta

Brillantor intel·lectual, profunditat espiritual, riquesa discursiva, calidesa humana, llibertat interior, són alguns dels trets que permeten descriure, per simple aproximació, un carisma impossible d’explicar amb paraules: el del teòleg i biblista Josep Rius-Camps. Erudit apassionat, destaca per l’originalitat i la gosadia de les seves aportacions en els camps bíblic i patrístic.

En aquest llibre, Josep Rius-Camps explica no solament els resultats de les seves recerques, sinó la manera com hi ha arribat. Hi trobem també el relat d’una vida gens convencional (formació al seminari, estudis de teologia a Roma i Alemanya, retorn a Catalunya, instal·lació a l’ermita de Sant Pere de Reixac…), així com intuïcions al voltant de temes (filosòfics, teològics, etc.) que no són objecte de les seves investigacions acadèmiques, però sí de les seves inquietuds «existencials».

El llibre sorprèn per la profunditat dels interessos de fons de Josep Rius-Camps i per episodis desconeguts de la seva vida, constituïda no solament per fets exteriors, sinó també per esdeveniments de caràcter interior.