Josep Rius-Camps, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, i Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta, presentaren el llibre Converses amb Josep Rius-Camps (Fragmenta, 2014) a Vic, en el mateix acte on també s’hi presentà el llibre  L’Esperit, llavor de l’Univers (Claret, 2014), de Ramon Pou, editat postumament, a càrerec de Joan Torra. Va ser el dimecres 21 de maig, a les 19.30h a la sala d’actes del primer pis del Seminari de Vic (Ronda Camprodon 2, Vic).

Aquesta activitat és organitzada per l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVIC).

 

Converses amb Josep Rius-Camps, d’Ignasi Moreta

Brillantor intel·lectual, profunditat espiritual, riquesa discursiva, calidesa humana, llibertat interior, són alguns dels trets que permeten descriure, per simple aproximació, un carisma impossible d’explicar amb paraules: el del teòleg i biblista Josep Rius-Camps. Erudit apassionat, destaca per l’originalitat i la gosadia de les seves aportacions en els camps bíblic i patrístic.

En aquest llibre, Josep Rius-Camps explica no solament els resultats de les seves recerques, sinó la manera com hi ha arribat. Hi trobem també el relat d’una vida gens convencional (formació al seminari, estudis de teologia a Roma i Alemanya, retorn a Catalunya, instal·lació a l’ermita de Sant Pere de Reixac…), així com intuïcions al voltant de temes (filosòfics, teològics, etc.) que no són objecte de les seves investigacions acadèmiques, però sí de les seves inquietuds «existencials».

El llibre sorprèn per la profunditat dels interessos de fons de Josep Rius-Camps i per episodis desconeguts de la seva vida, constituïda no solament per fets exteriors, sinó també per esdeveniments de caràcter interior.