Albert Cortina, un dels dos autors-coordinadors del llibre ¿Humanos o posthumanos? Singularidad tecnológica y mejoramiento humano (Fragmenta, 2015) ha participat al curs d’estiu que portava per títol “Dimensions ètiques de la nostra relació amb la natura” organitzat per la Càtedra d’Ètica Ambiental “Fundació Tatiana Pérez de Guzmán el Bueno” – Universidad de Alcalá de Henares, celebrat al monestir de Poblet del 6 al 9 de juliol de 2015.

Cortina va presentar el llibre i va abordar, dins la seva ponència, “el nou paradigma emergent que plantegen les tecnologies aplicades al medi ambient, a les smart cities i a la transformació de la propia naturalesa humana, que el transhumanisme vol accelerar en les properes dècades”. La sessió va finalitzar amb la projecció del vídeo “Proyecto Avatar 2045”. A continuació es va obrir un animat debat entre els alumnes del curs sobre si les tecnologies podran o no resoldre els reptes globals plantejats per la crisi ambiental en el nostre planeta, una de les qüestions abordades en el llibre ¿Humanos o posthumanos?.

Albert Cortina ha hablado de ‘¿Humanos o posthumanos?’ en Poblet from Fragmenta Editorial on Vimeo.