En el marc de la Cimera Mundial contra el Canvi Climàtic que se celebra a París a partir del proper 29 de novembre, l’Organització Nacional pel Diàleg i la Participació (ONDA) va organitzar una taula rodona sobre “El canvio climàtic: quina contribució de l’espiritualitat, l’¡etica i la ciència”. L’acte va tenir lloc divendres 27 de novemebre de 2015, a les 18h, al Campus de Getafe la Universitat Carlos III (C. Madrid, 126, Getafe) i comptà amb la participació de tres autors del llibre ¿Humanos o posthumanos? Singularidad tecnológica y mejoramiento humano, un dels seus coordinadors, Albert Cortina, el teòleg Juan José Tamayo i el sociòleg Ahmed Rahman.

En aquest acte, coordinat per Houssien El Ouariachi, hi intervingueren diversos experts. En primer lloc, Jorge Juan Rodríguez Conejo, regidor de Sostenibilitat, Urbanisme i habitatge de l’Ajuntament de Getafe, que aportà la visió política i de la gestió local. A continuació, Albert Cortina, advocat, urbanista i director de l’Estudi DTUM, que és expert en ordenación del territori, intervenció ètica en el paisatge i consciència activa per a la renaturaltizació de la ciutat i l’entorn, que aportà la visió ètica i professional en el diagnòstic de l’estat en qüestió i la gestió ideal per a la la protecció i recuperació del medi ambient. La seva ponència es titulava “Custòdia de la Biosfera: la necessària integració entre ciència, tecnologia, ètica i espiritualitat”.

Després hi intervingué Juan José Tamayo, teòleg, secretari de l’Associació de Teòlegs i Teòlogues Joan XXIII, director de la Càtedra de Teologia i Ciències de les Religions de la Universitat Carlos III de Madrid, articulista i autor de diversos llibres, entre ells Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica (Fragmenta 2013), que aportà la visió de la espiritualitat cristiana i de les altres religions. Finalment, Ahmed Rahmani, doctor en ciències socials i director de l’Institut des Études sur la Modernité, de París, hi aportà la visió de l’espiritualitat musulmana en la matèria.