El dimecres 20 de juny, a les a les 18:30 va presentar-se el documental ‘RefugiAt’, amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, en un acte organitzat pel programa municipal Barcelona, ciutat refugi. Va ser a la Filmoteca de Catalunya (Plaça de Salvador Seguí, 1-9, Barcelona). El documental inclou entrevistes a càrrec de Xavier Melloni i frases de Raimon Panikkar, de qui enguany s’escau el centenari del seu naixement.

El documental que reflexiona sobre els conceptes de ‘refugi’ i ‘refugiat’ i a través del qual es comparteixen vivències i experiències de persones immigrades de diversos orígens.

No sabem si hi ha connexió entre els conceptes de refugi i refugiat. Potser ens podem apropar a la resposta a través del recull d’entrevistes a Xavier Melloni i a refugiats —o no— de Veneçuela, Guinea, Ucraïna, Camerun i Síria.

Amb fotografies de Fernando García Arévalo, la veu d’Abel Folk i frases de Raimon Panikkar Hi participen Textura de Cultura, Accem, Migra Studium i Amnistia Internacional.

L’antropòleg Xavier Melloni és autor, entre d’altres, dels llibres Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El Desig essencial (Fragmenta, 2009), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011) i Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015). Fragmenta també publica la l’Opera Omnia Raimon Panikkar en català.