Xavier Melloni, antropòleg, fenomenòleg de les religions i teòleg, serà entrevistat per Lluís Amiguet en un acte que porta per títol “Entrevista a la vida” i que forma part del cicle d’humanitats “La curiositat va salvar el gat”, organitzat per CaixaFòrum Barcelona. Serà en aquesta seu (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona) el dimecres 10 d’abril a les 19h i és imprescindible la inscripció prèvia.

Quan Lluís Amiguet va preguntar a Xavier Melloni en una entrevista publicada a la contraportada de La Vanguardia quin era el fonamentalisme de la nostra era, Melloni va respondre: “Un narcisisme paradoxalment addicte a tot”, que es pot evitar recuperant el silenci i la meditació, que són el camí per sentir els sons de la vida.

El periodista Lluís Amiguet i l’antropòleg i teòleg Xavier Melloni dialogaran sobre la vida en directe a CaixaForum. Aquesta trobada, que hem titulat “Entrevista a la vida”, persegueix abordar el misteri de la nostra condició humana, indagar en la manera que tenim de ser al món. En un moment d’incerteses, d’una inusual potenciació d’un coneixement que ignora el que som, s’obren una gran quantitat de preguntes que només tenen resposta a través del diàleg amb un mateix i amb els altres. Melloni ens diu: “El diàleg amb l’altre no et pren la plenitud sinó la teva pretensió de totalitat. Això ens fa una mica més humils i la humilitat és més a prop de la veritat que qualsevol altra cosa.” Preguntar-nos sobre la vida ens col·loca directament en un estat d’humilitat, ja que la resposta implica posicionar-nos en un indret insospitat, allunyat de les nostres certeses.

Lluís Amiguet és llicenciat en Periodisme i Filologia a la UAB i la UB, respectivament, i en Relacions Internacionals a la Universitat de Nova York, on també va ser corresponsal de La Vanguardia, diari on ha publicat 2.456 entrevistes a “La Contra”, i imparteix classes de comunicació a la Universitat Rovira i Virgili i a ESADE.

Xavier Melloni Ribas (Barcelona, 1962) és jesuïta, doctor en Teologia i llicenciat en Antropologia Cultural. És membre de Cristianisme i Justícia, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya (Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat – Barcelona) i membre del GEI (Grup d’Espiritualitat Ignasiana) de l’Assistència Meridional d’Europa. Està especialitzat en espiritualitat ignasiana, en diàleg interreligiós i mística comparada. Ha fet reiterades estades a l’Índia. Viu a la Cova de Sant Ignasi (Manresa) des de fa vint anys, on acompanya i reflexiona sobre les diverses manifestacions de l’experiència de Déu. Des de fa tres anys, ha iniciat, juntament amb altres persones, una comunitat contemplativa interreligiosa (Manlleva, Santuari de Presència). Ha publicat Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El desig essencial (Fragmenta, segona edició, 2019), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011) i Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015). És autor d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta (2018). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.

El preu de la inscripció és de 5€ (50% de descompte pels clients de CaixaBank) i es pot fer aquí.